Google üst sıra hız olayı yapılan işin verimi ve performansını gösteren en önemli verilerden biridir. Pek dikkate alınmasa da sitenin hızı her açıdan en önemli husustur. Müşteri Google hız olayını algılamakta zorlanıyor. Hızlı açılmayı engelleyecek verileri siteye yüklemek istiyor. Bunda ısrar ediyor. Mükemmel bir site yaptınız ve site geç açılıyor. Kim geç açılan siteyi beler ki?
Google üst sıra hız verisini kontrol edecek Google nin kendi test sayfasında mevcuttur. Sitenin hızını oradan takip etmek orada önerilen hususlara göre siteyi yeniden düzenlemek daima verimlidir. Google bu denli önem verdiği için ayrıca böylesi bir yazılım ile destek sunup yol gösterir iken tasarım ve yazılımcıların bunu önemsememesi anlaşılır değildir. Sonrada “neden sitem üst sırada çıkmıyor?” diye sorgulaması da tuhaf bir davranıştır.
Google üst sıra hız mevzusu öncelikle kullanıcı için gerekli ve şarttır. Google nin başarısının önemli nedenlerinden birisi hızıdır. Arayıcıya olası en iyi veriyi en hızlı şekilde sunmasıdır. Sitenin amacı bu değil midir? Ürünlerini, firmasının hizmet koşullarını, iletişimini olabilecek en nitelikli bilgi ve görsel ile olabilecek en hızlı zamanda sunmayı başarmasıdır. Aksi ziyaretçinin zamanını çalmak olur ki kimse zaten o kadar zaman vermez. Zamanını çaldırmaz.
Google üst sıra hız ilişkisi bu denli somut iken site nasıl hızlı açılır sorusu başat olmaktadır. Bu soru sitenin tasarımından yazılımına, içeriğinden görsellerine, sunucusundan kullanıcının internet bağlantısına kadar oldukça kompleks bir sürecin en iyi yönetilmesi ile mümkündür. Büyük fotolar, dakikalarca videolar, yazılım hataları gibi bir sürü neden sitenin yavaşlamasına neden olur. Sadelik, işin özünü sunma, kilobaytı az foto, kısa ama özlü anlatım içeren video özellikleri doğru yazılım ve tasarım ile sunulduğunda sitenin hızı performansında gerçekleşir.
Google üst sıra hız ilişkisi yukarda ki nedenlerden dolayı doğrusal, paraleldir. Ne kadar hızlı açılırsa o kadar hızlı yükselmesine zemin sunabilir. Ziyaretçi hızlı sonuç alırsa, sitenin Google yükselişi d hız kazanmaya başlar. Ziyaretçi siteye bağlanmazsa, geç bağlanırsa, bu nedenle siteyi terk ederse, site de arama motorunda yavaş yavaş gerileme sürecine girer. Kıstas ziyaretçinin istediği bilgiye başarılı ve hızlı ulaşmasıdır.
Kaynak:http://www.vyazilim.com/google-ust-sira-hiz.html